Cloud

Kwaliteit en veiligheid

Img

Geborgen en veilig

Vaccineren

SKN staat voor kinderopvang die veilig is voor alle kinderen. Vaccineren vinden wij een belangrijk onderdeel van het bieden van deze veiligheid. Om u hierover nader te informeren delen wij hierbij de folder omtrent het vaccineren in de kinderopvang.


Bekijk de flyer als PDF»

Nieuw bij SKN:

Jeugdmatch

Stichting Kinderopvang Nederlek werkt sinds het eerste kwartaal van 2024 met JeugdMATCH.

 1. Wat is jeugdMATCH

  JeugdMATCH is een digitaal hulpmiddel voor professionals om beter te kunnen samenwerken. Denk hierbij aan een internbegeleider, kinderopvang organisatie, etc. Er kunnen meerdere professionals betrokken zijn bij een kind. Het is belangrijk dit van elkaar te weten, zodat er een goede samenwerking tussen de professionals tot stand kan komen om zo de meeste geschikte hulp te kunnen bieden aan het kind en/ of gezin.

 2. Hoe werkt JeugdMATCH?

  Er kunnen op allerlei gebieden, zowel fysiek als mentaal, problemen zijn die de ontwikkeling van het kind in de weg staan. Op het moment dat hier zorgen over zijn kan de professional, in dit geval SKN, een ‘signaal’ plaatsen. Zodra er nog een professional is die een ‘signaal’ plaatst over hetzelfde kind ontstaat er een match. Beide professionals krijgen vervolgens een mail dat er een match is ontstaan. Hierna zal er overleg plaats vinden, mede met de ouder/ verzorger, om te bespreken hoe de informatie zal worden uitgewisseld. We gaan dan met elkaar kijken hoe we je kind het beste kunnen ondersteunen.

 3. Alleen met jouw toestemming

  Voor we een ‘signaal’ kunnen plaatsen zullen we altijd met ouders in gesprek gaan en hier toestemming voor vragen. We delen in JeugdMATCH geen inhoudelijke informatie. We mogen hier alleen naam, adres en geboortedatum delen. Ook delen we wie het signaal plaatst met de bijbehorende contact gegevens. Een signaal blijft maximaal 2 jaar in het systeem staan. Hierna gaat het signaal naar het archief. Na 5 jaar in het archief wordt alles automatisch verwijderd.

 4. Niet iedereen heeft toegang

  Alleen de daartoe bevoegde personen kunnen een signaal in JeugdMATCH zetten. Bij SKN zijn dit onze intern begeleider en onze aandacht functionaris.