Cloud

't Schateiland

Deze fijne gezellige locatie, in school Het Schateiland, beschikt over een BSO waar maximaal 40 kinderen van 4 tot 12 jaar(verdeeld over 2 lokalen) worden opgevangen, en 1 verticale groep dagopvang waar kinderen van 0 tot 4 jaar worden opgevangen. Op deze vestiging word gewerkt met Pedagogisch Actief!

De methode Pedagogisch Actief! helpt onze pedagogisch medewerkers een invulling te geven aan de dag op de manier waar SKN voor staat. Bij deze methode hoort een pedagogisch actieboek, voor zowel KDV als BSO, hierin staat voor een aantal belangrijke momenten gedurende de dag (zoals vrij spel, activiteiten) een pedagogisch beleid, deze is ingevuld door uitgewerkte acties. De pedagogische uitgangspunten (bijvoorbeeld; een positieve benadering en kansen creëren etc) zijn vertaald in pedagogische acties: wat doe je en hoe doe je het.

Door het werken met Pedagogisch Actief! op de dagopvang en BSO waarborgen we dat de kinderen vanuit structuur, veiligheid, eenduidigheid en een aangepast activiteiten aanbod zich kunnen ontwikkelen op alle vlakken. Naast de activiteiten vinden wij buiten spelen een heel belangrijk onderdeel voor de ontwikkeling van alle kinderen.

De dagopvang kan gezellig buiten spelen op hun eigen knusse speelpleintje. De kinderen kunnen veilig buiten spelen zonder omver te worden gelopen door de grotere kinderen van de BSO of school.

Af en toe worden de grotere kinderen van de dagopvang meegenomen voor een wandeling door het dorp of gaan we op zoek naar diertjes in de buurt. Een wandeling door de school helpt de kinderen vertrouwt te raken met de school zodat, wanneer zij 4 jaar worden, met een vertrouwd en veilig gevoel naar school kunnen.

De BSO bevind zich aan dezelfde zijde als de dagopvang. De pedagogisch medewerkers halen de kinderen wandelend uit school of met de vervoersmiddelen die de BSO tot haar beschikking heeft. De kinderen uit de hogere klassen van Het Schateiland mogen zelf naar de BSO komen.

Door de leuke activiteiten die er worden georganiseerd kunnen de kinderen zich prima uitleven. Met mooi weer lekker buiten spelen op het vertrouwde schoolplein en bij regen en heel slecht weer gezellig binnen of in de kleine gymzaal van de school

BSO ’t Schateiland beschikt over een ‘Sport en Beweeg’ groep. Ouders kunnen hun kinderen hiervoor aanmelden. Bij deze tak van de BSO zijn de kinderen lekker sportief bezig. Er worden diverse sporten aangeboden en er zullen diverse workshops worden gegeven op het gebied van sport en beweging. Bewegen na een lange schooldag, daar genieten de kinderen van!

In de schoolvakanties worden er allerlei leuke activiteiten en uitstapjes georganiseerd afgestemd op de leeftijd van de kinderen.

De openingstijden van deze locatie zijn van 7.30 uur tot 18.00 uur (verlengde opvang tot 18.30 uur op aanvraag). Tevens bieden wij ook voorschoolse opvang op deze locatie van 7.30 uur tot 8.30 uur.

De locatie ’t Schateiland deelt het pand met o.a. de school ‘Het Schateiland’ en de dagbesteding.

Onze pedagogisch medewerkers van de dagopvang en de BSO werken nauw samen met de leerkrachten en directie van de school Het Schateiland.

Adres:

Jan Ligthartstraat 96
2941 SE Lekkerkerk

Telefoon BSO: 06-46038249

Openingstijden:

  • Maandag t/m vrijdag: van 07:30 tot 08:30 uur – VSO
  • Brengen: tussen 07:30 en 08:15 uur
  • Maandag t/m vrijdag: van 14:00 tot 18:00 uur – NSO
  • Halen: van 16:00 tot 18:00
  • Verlengde opvang mogelijk (tegen betaling): 18:00 tot 18:30 uur

Door vaste tijden aan te houden, zijn er niet de hele dag wisselingen. Dat geeft meer rust in de groep.

LRK nummer: 131270680

Pedagogisch medewerkers:

Esmee

Joep

Amira

Melissa